Wędzarnia mięsa i ryb - Białystok
Wędzarnia mięsa i ryb
85 732 59 98
Opis:
Metoda konserwacji żywności (mięsa i przetworów mięsnych, ryb, serów, słodu itp.) za pomocą dymu. W wyniku tego procesu produkty żywnościowe uzyskują specyficzny zapach, smak i zabarwienie powierzchni[1]. Obok solenia i suszenia wędzenie uznawane jest za jedną z najstarszych metod utrwalania żywności.
Metoda konserwacji żywności (mięsa i przetworów mięsnych, ryb, serów, słodu itp.) za pomocą dymu. W wyniku tego procesu produkty żywnościowe uzyskują specyficzny zapach, smak i zabarwienie powierzchni[1]. Obok solenia i suszenia wędzenie uznawane jest za jedną z najstarszych metod utrwalania żywności.
Wystaw recenzję dotyczącą: Wędzarnia mięsa i ryb
Podobne firmy w okolicy
3 km
Podlaskie Przedsiębiorstwo Mięsne Sp. z o.o. Producent dziczyznyDojnowska 61 lok. 1
15-557 Białystok